Kull 1. Gettho-kullet

Kull 1 er ett samarbeidskull mellom WillyWonkas Rotter og Ratrace rattery. Ratrace stiller med hunn-rotten som settes sammen med en hann-rotte fra WillyWonkas Rotter. 

Fødsel og oppfølging skjer hovedsakelig hos Ratrace Rattery.

Hunnrotta

RR/NS Lydia Deetz

Født: 30.08.12

Fenotype: Agouti Berkshire

Genotype: Aa Hh DU du

Eier: Wollf / Ratrace Rattery

Opprinnelse: Samarbeidskull mellom Ratrace og Navistar.Har bodd hos eier siden 6 uker gammel.

Helse: Ingen sykdommer
Gemytt: Lydia er ett lite lyn. Hun kommer hoppende og overfaller hånden min, løper over/under/rundt og gjennom buret og kommer tilbake. Hun elsker å leke og minner meg mye om hennes bestemor Ørn som liten. Lydia aksepterte fint å få nye rotter i intro og går supert i egen flokk.
Stamtavle: Ja.
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Ingen.
Karantenespørsmål: Sist kontakt med nye eller andres rotter: I desember da Vitanias rotter bodde her.Sist behandlet mot lus/midd: November 2012Det er inntaks- og besøkstopp for andre rotter i samme hus som rottemor uner parring, graviditet og fram til salg av ungene.  

Hannrotta

Lille Blå

Født: September 2011

Fenotype: Blue Berkshire mm Toppøret.

Genotype: aa gg Hh

Eier: Veronika Johansen / WillyWonkas Rotter

Opprinnelse: Dyrebutikk / ImazooHar vært hos eier siden 7 uker. Hentet 2. november 2011 

Helse: Fikk diagnosen kronisk luftveisinfeksjon hos veterinært grunnet hyppig LVI. Har hatt to typer AB for luftveiene + en runde med AB grunnet mellomørebetennelse. Ikke hatt problemer med luftveiene etter sist behandling i april for ett år siden. Alle dosene har vært innen hans 7 første levemåneder. Ikke hatt behov for AB etter dette. Har fortsatt synlig headtilt etter melloørebetennelsen, men er ikke plaget av dette.

Temperament: Veldig kontaktsøkende og elsker oppmerksomhet både fra matmor og alle andre som vil gi han oppmerksomhet. Elsker kos og er mammas "øyensten". Han er den første som kommer til burdøren når han hører folk og er like kontaktsøkende ovenfor mennesker som han er med andre rotter, hunder og katter. Har aldri vist tegn til dominant eller aggressiv adferd. Aldri bitt. Uproblematisk ved intro. Han er ydmyk og har ingen interesse av å ta over rollen som alfa og er derfor veldig lett å introdusere, både mot rotteunger og voksne hanner.

Vekt: 398 gram
Stamtavle: Nei, men har 2 kjente søstre.
Tidligere kull: Nei
Avvik fra NTF's avlsveiledning: Ja. Ingen bakgrunnsinfo. om foreldre, kjente helseplager og liten av vekt. 

Karantenespørsmål:Sist kontakt med nye rotter: Fikk ny gutt inn i flokken i begynnelsen av desember 2012.Sist behandlet mot lus/midd: Behandlet med Stronghold sommeren 2012 da en av de andre i flokken fikk påvist dette.Hvis kullansvarlig ikke er den samme som eier, kan eier kontaktes av kunde: NeiPris: 300,- for en. 500,- for to. Ungene koster 100 kr. mindre enn vanlig pga ukjent bakgrunn og fars avvik fra NTF's avelsveiledning.

Forventninger:Fareger: Agouti med muligheten for russian blue agouti og blue agouti + evt overraskelser.Tegninger: Hodded, berkshire og selfØrer: ToppPels: glatt

Bakgrunn for parring:Lille Blå er bror til Pixie som tidligere har blitt forsøkt i avl, der sammensettingen ikke gav resultater. Lille Blå ar Pixies fantastiske gemtt. Wollf jobber i dyrbutikken der Lille Blå bodde under svært dårlige forhold. Pixie fikk også mellomørebetennelse. Etter en rens kunne en se at det var skitt i øregangene som var årsaken til dette, noe som gjorde at Pixie var nesten døv.Lille blå har, til tross for hans lille vekt og LVI-problemer, noe å tilføre Wollfs linje. Han er den mest ydmyke og avballanserte hanrotten hun har sett. Han legger kroppen sin i hendene på de han møter og har full tillit til at du vil ta i mot hans kroppsvekt. Dette er utelukkende en parring for å få Lille Blå sitt hærlige rolige gemytt med Lydias hyperaktive og litt mer skarpe gemytt. Ungene vil forhåpentligvis bli herlige koserotter som går flott i flokk. Og pga Lydias sterke slet helsemessig, gir det derfor mindre grunn til bekymring ved en slik parring.


Oppdatering:13 unger født 17.03.2013. 5 gutter og 8 jenter, deriblant en gutt med røde øyne. Alle ar melkebånd. Gjennomsnittsvekt er på 6,7 gram.Mor godtar håndtering av ungene.

Reservasjoner: Gutter: WillyWonka (2 stk). Kesia (1 stk). Hilde Marie (2 stk)Jenter: Milla (1 stk), Hilde T (1 stk). Linn S (2 stk). Trine (2 stk). Kamilla 1 (stk). Wollf (1 stk)

Videre oppdateringer kan du lese her på NTF sitt forum

Gettho-kullet
- 5 gutter
- 8 jeter
Lille Blå
f.September 2011
fenotype: Blue irish
       
 
   
 
     
 
   
 
       
 
   
 
     
 
   
 
RR/NS Lydia Deetz
Agouti Berkshire
Aa Hh DU du
30.08.12
Katoz Milou
Sabel burmese
Prince
Rbpoint BE simi Du
Rias Jackpot Burmese Satinbærer Db  
 
BE simi Satinbærer Du  
 
Zickans Ess of Spades
Sable burmese
Asterixins Zahhar Burmese  
 
Asterixins Veinikia Burmese  
 
RR/MAM Navi
Agouti bs
MAM-N Elastan
agouti berkshire
SAH-N Mania
black self
 
 
Helle Wistar
albino
 
 
Ratrace Ørn
Russian dove dumbo
Absinths leon
dove self
 
 
LR Draxxus Russian blue agouti hooded mm dumbo med headspot  
 
Pedigree generated by PedigreeQuery.com