Hei hei og velkommen til min side om rottene mine og meg.

Jeg er en jente opprinnelig fra Finnmark, men har flyttet en del rundt i Nord-Norge. Utdannet meg som sykepleier ved Høgskolen i Harstad og flyttet til Bergen ved endt studie i 2011. Her har jeg fått meg samboer og sammen bor vi litt utenfor sentrum med alle dyrene våre.

Jeg har vokst opp med dyr hele livet, men fikk mine første to rotter i 2010. Det var da to gutter med navn Mario (black hooded) og Luigi (agouti hooded) som flyttet inn, og etter det har antallet bare økt.

Rotter er søte, sosiale og veldig smarte dyr. Store personligheter i disse små vesnene som gir mye glede i hverdagen. Rottene har derfor blitt ett fast inventar i huset vårt ;)

Rotter er fantastiske kjærledyr og jeg ønsker å bidra til at rottebestanden i Norge består av trygge, sosiale og friske rotter. Når jeg planlegger å sette sammen to rotter der hensikten er å få ett kull, er det viktig for meg å innhente informasjon om linjens helse og gemytt over flere generasjoner. Det at den aktuelle rotten har god helse og gemytt er for min del ikke synonymt med at den er godt egnet til avl, og dette er noe jeg vil fokusere videre på når jeg skal ha egne kull.

Utenom rottene har vi som nevnt flere dyr. Med både rotter, akvarium, katter og hund kombinert med 100% jobb som sykepleier, har vi en travel hverdag og trives egentlig veldig godt med det. 

Når jeg ikke er på jobb eller hjemme med dyrene, går tiden til venner og familie.

Er også aktiv i NTF (Norsk Tamrotteforening) der jeg for tiden sitter som leder.